Låtskrivarboken

Inspiration till eget skapandeTitel: Låtskrivarboken
96 sidor   utg.år 2009

Författare: Monica Welander

Förlag: Hands Up Music


ISBN: 978-91-978506-0-5


Låtskrivarboken är en enkel inspirations- och introduktionsbok. Fokus ligger på att komma igång och skriva låtar och boken innehåller inte så mycket traditionell musikteori. Det handlar mer om att hitta sitt eget uttryckssätt.

Monica Welander är rockmusiker och artist och har även ägnat mycket tid åt att besöka skolor och ge workshops i låtskrivande.

Boken är en grundbok som lärare och elever ska kunna använda själva. Den riktar sig främst till musikundervisningen i grund- och gymnasieskolan, kulturskolan eller studieförbund, men passar alla som är intresserade av att börja skriva låtar. Boken bygger på materialet i workshopen och är uppbyggd på samma sätt med en inledande teoridel och sedan olika tips och övningar. Enkla teckningar ger också en visuell bild av låtar och låtskapande.

Till boken hör cd-skivan ”Monica and The Explosion” varifrån låtexemplen är hämtade.

I grundskolans läroplan för musik finns med att eleverna ska skapa själva. För många lärare kan det vara svårt att hitta ett enkelt och bra sätt att få in skapandet i musikundervisningen. Låtskrivarboken är då till en bra hjälp.  Här finns ett utdrag ur boken

Så här skriver en ung läsare i sin blogg (musicandlyricsbyme.devote.se 2011):
"Igår var jag på bibloteket och jag hittade några asbra böcker, bl.a några med gitarrackord och noter till de mest populära låtarna från 80-talet (jag älskar 80-talet) och sen av en ren slump, när jag skulle gå, så fick jag syn på en bok som heter "Låtskrivarboken". Den är så perfekt och jag har redan läst ut den. Jag älskar den och den har faktiskt förbättrat mitt egna låtskrivande (jag skrev en ny igår). Boken är skriven av en tjej vid nemn Monica Welander. Hon är artist och kallar sig Monica and The Explosion. I boken fanns även en skiva som hon hade gjort. Jag lyssnade på några av låtarna igår och det är en som heterAvenue som jag tycker är ASBRA!..."


Om Författaren:
Monica Welander är född 1979 och punkrockmusiker under namnet Monica and The Explosion. Turnerar runt hela världen solo eller med band och får bra mottagande för sina energiska och fartfyllda framträdanden. Monica and The Explosion har släppt två fullängdsskivor: ”Monica and The Explosion” (2007) och ”Shut Up! ” (2010).


Beställ via mail: info(a)handsupmusic.se
Låtskrivarboken inkl. cd-skiva: 260 kr
Låtskrivarboken endast bok (om du redan har skivan) 160 kr
(frakt 39 kr tillkommer)
Låtskrivarboken (Skolpaket 30 böcker, 2 cd-skivor, lärarhandledning) 3500kr (inkl. frakt)
Hands Up Music
Mail: info(a)handsupmusic.se
(innehar F-skattesedel)

För mer info om Monica and The Explosion besök:
www.monicaandtheexplosion.com
www.monicaandtheexplosion.com/skola

Hands Up Music   Kastrullvägen 40   393 64 Kalmar    Tel: 0480-475714 eller 073-6782792